Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    60
    Liked
    0 times

    Default Amplitube metal problem

    I thought I should try out amplitube metal, but this gave me a big pain in the ass, as the thing wont work. Here's the problem:

    there is no in signal! and then there says in the right corner "waiting for hardware device connection", what does this mean? I know I got
    MY audio gear connected, as it works perfectly with GR3, but do you need an external pedal or something that I dont know of?

    thanks for any help!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    60
    Liked
    0 times

    Default Re: Amplitube metal problem

    Update:

    It seems like the settings isn't automatically signed to its right places... this is not an issue with amplitube 2, guitarrig 3, revalver or any other VSTi I've tried... I cannot find my mic input on the setup list eighter.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    60
    Liked
    0 times

    Default Re: Amplitube metal problem

    .... and I think I'm missing an .CFG file.... I dont know if theese are universal, or if they work seperately, but if someone know, could they give me a wink?
    thanks again =)

  4. #4
    brandondrury's Avatar
    Supreme Overlord Commander
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Scott City, Missouri
    Posts
    34,655
    Pissed Off At High End Gear
    Blog Entries
    33
    Liked
    5036 times

    Default Re: Amplitube metal problem

    Did you ever figure this one out? I've never used Amplitube so I really can't be of much help.

    Brandon

  5. #5
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    60
    Liked
    0 times

    Default Re: Amplitube metal problem

    nope, it's still a pain in the ass... but no worries, I dont have a computer good enough to run 2-3 tracks of this program at the same time anyways, so I'm kinda lost on how to go forth with this. what I've done before is that I've used my guitar pedal straight into a Konnekt 24d, and then used Ampsimulator to smooth things out... but this (really) has it's limitations... unfortunately. I could upload a track of what I've made, for you to hear and give me som guidelines on what I can do better, etc... But I know I gotta get myself a new mothercard and som RAM- chips before I'm able to record something nearly as pro as you guys.

    and yeah, my pc's an old eMachines thing from 2004, payed 750 $ for it back then.

Similar Threads

  1. Sound fluctuation problem: Amplitube Metal
    By blackthorn in forum Fixing Gear
    Replies: 2
    Latest Jive: 03-23-2010, 11:01 PM
  2. need help with amplitube Metal
    By ManuelMateus in forum Recording Toys And Tactics
    Replies: 6
    Latest Jive: 01-21-2010, 12:29 PM
  3. Amplitube 2 Metal
    By Rockerdude in forum Recording Toys And Tactics
    Replies: 22
    Latest Jive: 01-11-2010, 04:18 PM
  4. Amplitube Metal / Kjaerhus Audio (Second try)
    By jus1111 in forum The Band Bar
    Replies: 4
    Latest Jive: 09-23-2009, 02:08 AM
  5. Problems with Amplitube Metal
    By lorenzobrion in forum Recording Toys And Tactics
    Replies: 4
    Latest Jive: 04-13-2009, 04:06 AM

Thread Info

Recording Toys And Tactics Thread, Amplitube metal problem in Recording Engineers / Producers; I thought I should try out amplitube metal, but this gave me a big pain in the ass, as the ...

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •